Onze school

Sport en gezondheid

We besteden veel aandacht aan sport, bewegen en gezondheid.

Wij zijn namelijk een sCOOLsport-school. Dit is een initiatief van SportZeeland, waarbij de Provincie financiële steun levert.

Bij deze extra aandacht voor bewegen en gezondheid krijgen we ook ondersteuning van de gemeente Middelburg.

Wij richten ons momenteel op de volgende aandachtspunten en thema’s:

1.  Elke dag bewegen

2.  Gezond gewichtSport en beweging vinden we heel belangrijk. En leuk!

3.  Fysieke en mentale weerbaarheid

4.  Motorische vaardigheid

We letten erop dat de kwaliteit van ons gymonderwijs zo goed mogelijk blijft. Met kenningsmakingsmiddagen laten we kinderen in contact komen met allerlei sporten. Daarnaast kunnen de kinderen op school tijdens clinics in contact komen met bepaalde sporten onder begeleiding van deskundige sporters.

Ook schrijven wij ons in op diverse sportieve (school-)toernooien in de buurt: schoolvoetbal, schoolkorfbal, schoolzwemmen en schoolhandbal. De kinderen doen hier altijd graag aan mee. Kijk in de jaarkalender wanneer er weer zo’n toernooi is. Vanuit de gemeente wordt ieder jaar een sport-en speldag georganiseerd voor de groepen 7 en 8.

Belangrijk om te weten is dat we in dit kader ieder jaar een aantal gegevens van uw kind verzamelen, namelijk conditie, lengte en gewicht.

De Leeuwenburch Archipel school is ook een sCOOL-sport school. Samen met hen organiseren we sport- en speldagen voor de groepen 1 tot en met 6.

Wilt u meer weten over wat we allemaal doen rondom beweging en gezondheid,
Neem dan contact met ons op.